Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2012



Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία ενός υπέροχου αγωνιστικού τετραήμερου στα Χανιά που θα μείνει αξέχαστο σε όλους  όσους έλαβαν μέρος ποδηλάτες και θεατές. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας για Master & Ερασιτέχνες και το Νight Cretan Criterium,  ο Α.Ο. Κύδων διοργάνωσε τα "Βενιζέλεια ποδηλασίας", ένα συναρπαστικό σιρκουί που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαΐου  στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Νικητής αναδείχθηκε ο έφηβος ποδηλάτης του Τάλως/ANEK Lines, Μιχάλης Κορτσιδάκης, ενώ 1ος στους άνδρες ήταν ο Βαγγέλης Καραγιαννάκης του Ο.Α. Σούδας.
Για μια ακόμη χρονιά ο Η διοργάνωση περιελάμβανε αγώνες σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και τελευταία διεξήχθη αυτή των ανδρών-εφήβων (20 στροφές στη διαδρομή: Ρολόι-Ανδρ. Παπανδρέου-πλατεία Δικαστηρίων-Ι. Σφακιανάκη-Τζανακάκη- Σοφ. Βενιζέλου - Ανδρ. Παπανδρέου-Ρολόι), όπου οι ηλικιακά μικρότεροι τα πήγαν πολύ καλά και από νωρίς ξεχώρισαν τρεις (Κορτσιδάκης, Παντελάκης, Σταματάκης), που μαζί με τον Καραγιαννάκη, οδηγούσαν την κούρσα μέχρι και δυο στροφές πριν το τέλος. Στο σημείο αυτό ο Παντελάκης στάθηκε άτυχος, αφού είχε πτώση, με αποτέλεσμα την πρωτιά να διεκδικήσουν οι τρεις άλλοι ποδηλάτες και τελικά να τερματίσουν, κατά σειρά, οι Κορτσιδάκης, Καραγιαννάκης, Σταματάκης, ενώ ο Παντελάκης, που συνέχισε την προσπάθεια, πήρε τελικά την 3η θέση στην κατάταξη των εφήβων.

Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές-τριες σε κάθε κατηγορία.
Μίνι μικρά: Ηλ. Πατεράκης (Σ), Χρ. Αρβανίτης (Κ), Ι. Δαβαρίας (Α).
Μίνι μικρά κορίτσια: Β. Φραγκιουδάκη (Κ), Μ. Φραγκιαδάκη (Α), Σ. Φραγκιαδάκη (Α).
Μίνι μεγάλα: Εμμ. Ορφανουδάκης (Κ), Β. Καραγιώργης (Σ), Γ. Φουντουλάκης (Τ).
Μίνι μεγάλα κορίτσια: Ρ. Φραγκιουδάκη (Τ), Ειρ. Κουρμούλη (Τ), Σ. Λιοδάκη (Τ).
Παμπαίδες : Φοιβ. Νερατζάκης (Τ), Χρ. Χρονάκης (ΠΟΗ Κάστρο), Γ. Σταυρακάκης (Κ).
Παγκορασίδες: Ειρ. Παπαδαντωνάκη
Παίδες: Ι. Πανηγυράκης (Τ), Μάρ. Σαρτζετάκης (Σ), Στ. Τσουρουνάκης (Κ).
Γυναίκες& κορασιδες: Κ. Τζομπανάκη (Τ), Γ. Χατζάκη (Τ).
Όπεν: Παν. Μαρεντάκης, Εμμ. Αγριμάκης, Σταμ. Πανιεράκης
Μάστερ Α': Βαγ. Κουτρουμπάς (Τ), Χρ. Ψαράκης (Τ), Στ. Παπαδημητράκης (Κάστρο).
Μάστερ Β': Δ. Μαρκογιαννάκης (Τ), Β. Φραγκιουδάκης (Κ), Π. Λυδάκης (Τ).
Μάστερ Γ': Βαγ. Ζαχαρίου (Σ).
Έφηβοι: Μιχ. Κορτσιδάκης (Τ), Χρ. Σταματάκης (Τ), Ελ. Παντελάκης (Σ).
Άνδρες: Βαγ. Καραγιαννάκης (Σ), Αλ. Παπαδερός (Τ), Κ. Μυγιάκης (ΠΕΣΑ Αστέρας).
* Κ= Α.Ο. Κύδων, Σ= Ο.Α. Σούδας, Τ= Τάλως/ΑΝΕΚ Lines, Α= Άτλας Ρεθύμνου.















Τα Βενιζέλεια ποδηλασίας έχουν γίνει πλέον θεσμός και είναι από τους πιο δυνατούς και γρήγορους αγώνες ποδηλασίας στην Ελλάδα και διοργανώνονται ανελλιπώς από τον Α.Ο.Κύδων  με επιτυχία από το 1980. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, στην ιστορική Μάχη της Κρήτης και στην ειρήνη και φιλία των λαών. Εκτός του Α.Ο Κύδων  συνδιοργανωτές ήταν η Ε.Ο.Π., η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και ο Δήμος Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου